Пилешко с лапад по АИП

13/04/2019
Тинка
отТинкаНовак31
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо58
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 300 - 400 г или друго пил. месо сварено и обезкостено
  • лапад - 1/2 кг - 1 кг
  • лук - 2 - 3 средни глави
  • чесън - 1 - 2 скилидки или 1 - 2 стръка зелен
  • хималайска сол - на вкус
  • джоджен - пресен
  • кокосово масло - за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

АИП е съкращение от Авто Имунен Палео протокол. Това е Лечебен протокол, насочен към хората, страдащи от автоимунни заболявания. Разглеждат се два аспекта – начин на хранене и начин на живот. С промени и в двата аспекта се стига до дълбока ремисия.

Тази рецепта е съобразена с Елиминационната фаза на АИП, като са използвани само храни, включени в списъка с разрешените и е подходяща за основно ястие за обяд или вечеря.

Филето се почиства от жили и ципи и се нарязва на хапки. Задушава се в кокосовата мазнина до златисто и с решетъчна лъжица се изважда от тигана.

В същата мазнината се добавя нарязания на дребно лук и чесъна и след като се задушат, се прибавя измития и нарязан на ивици лапад. Разбърква се добре и се задушава докато омекне.

Всичко се изсипва в тавичка. Добавят се пилешкото месо, солта и ситно нарязан джоджен и се обърква.

Долива се 1-2 ч.ч. вода и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин или до готовност.

Разсипва се в порционни чинии и се сервира.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар