Картофен пай със сирена

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
17/05/2019
"Ароматен картофен пай с плътен пленителен вкус - семейството ви ще се влюби в него "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо562
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Йенаглас форма - добре намаслена със зехтин и леко посипана с галета.

Картофите се почистват и се нарязват през ренде Мандолина. Поставят се в купа, оставят се настрана.

Сирената се нарязват на кубчета. Шунката се нарязва на кубчета.

Формата се намаслява добре със зехтин и се посипва с няколко щипки галета. Първо започва реденето на филийките картофи, като се застъпват една върху друга. Посоляват се със сол, черен пипер, няколко щипки италиански подправки и накъсани листа босилек.

Поръсват се с 3 с . л. домати и се посипват с нарязана на кубчета шунка и сирена Проволоне и Моцарела. Следва нов пласт картофи, домати, шунка, сирената и така докато се изчерпат продуктите.

Завършва се със сирена и се настъргва обилно сирене, ползвала съм в случая Грана Падано. Отгоре много леко се посипва струйка зехтин.

Пече сe на 180 градуса за около 40-45 минути или докато хване хубава запечена коричка от сирената.

Изважда се, охлажда се за 10-15 мин. и се сервира със зелена салата.

Източник: Le Recette di Gessica

Рецептата е за картофен пай, богат на сирена , който винаги е харесван от семейството ми. Лесен и бърза за приготвяне, картофите се ползват сурови, това ми печели време. Вкусът на рецептата Torino di Patate силно наподобява лазаня, но със шунка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар