Погача със сирене на конци

DessieDessieНовак928
26/05/2019
"По какво се познават майсторските погачи ли - като ги разчупите и стават на конци, точно като тази, която лесно ще приготвите и вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 478
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг (7 1/2 ч.ч.)
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 г
  • прясно масло - 60 г
  • мая - суха
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, към него се добавя маята, яйцата (без единия жълтък, който се отделя за намазване), захарта, сол на вкус и вода.

Започваме да замесваме, ако се налага, добавяме още вода (аз лично сложих около 2 ч.ч.).

Замесеното тесто оформяме на топки (7-10 някъде). Топките се разточват, като всяка се маже с разтопено масло и се редят една върху друга.

След като всичките са готови, ги разрязваме на кръст. Всяко триъгълниче го навиваме във формата на роза (фуния). По желание слагаме малко сирене във всяка. Нареждаме в намазнена тава и изчакваме да втаса.

На мен ми втасва най-добре, когато сложа отгоре стреч фолио и увия тавата с яке и одеяло.

След като е удвоила обема си, я намазваме с останалия жълтък и печем на умерена фурна.

След като е готова погачата, можем да я намажем с масло.

Питката на конци става вкусна също, ако добавим подправки отгоре: шарена сол, риган, босилек...

Бон Апети! :)

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
26.05.2019 17:42
Невероятно изглежда....
1
0