Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача със сирене на конци

Погача със сирене на конци

DessieDessie
Новак
94119
Погача със сирене на конци
Снимка: Dessie
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"По какво се познават майсторските погачи ли - като ги разчупите и стават на конци, точно като тази, която лесно ще приготвите и вие"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг (7 1/2 ч.ч.)
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 10 г
  • прясно масло - 60 г
  • мая - суха
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, към него се добавя маята, яйцата (без единия жълтък, който се отделя за намазване), захарта, сол на вкус и вода.

Започваме да замесваме, ако се налага, добавяме още вода (аз лично сложих около 2 ч.ч.).

Замесеното тесто оформяме на топки (7-10 някъде). Топките се разточват, като всяка се маже с разтопено масло и се редят една върху друга.

След като всичките са готови, ги разрязваме на кръст. Всяко триъгълниче го навиваме във формата на роза (фуния). По желание слагаме малко сирене във всяка. Нареждаме в намазнена тава и изчакваме да втаса.

На мен ми втасва най-добре, когато сложа отгоре стреч фолио и увия тавата с яке и одеяло.

След като е удвоила обема си, я намазваме с останалия жълтък и печем на умерена фурна.

След като е готова погачата, можем да я намажем с масло.

Питката на конци става вкусна също, ако добавим подправки отгоре: шарена сол, риган, босилек...

Бон Апети! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Н.Акифова
Н.Акифова
Невероятно изглежда....
26.05.2019 17:42
2