Пълнени чушки с кайма и ориз (без пържене)

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
14/07/2019
"И като разбраха, че чушките са приготвени по здравословен начин без пържене, гостите веднага си поискаха допълнително "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 348
  • Преглеждания за месеца1877
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се прибавят наситнени двата вида лук, моркова на дребни кубчета, целината на дребни кучета, прибавя се смлян черен пипер, солта, наситнен магданоз, щипка-две мащерка и измития ориз.

Разбърква се и се добавя вода към плънката. Не се запържва предварително на котлон, ползва се сурова.

Чушките се почистват и се пълнят със сместа. Всеки отвор на чушката се потопява в брашно.

Подреждат се в тенджерата, поливат се със зехтин, прибавят се доматите и се добавя вода до половината на чушките. Отстрани се посипват няколко зърна микс от черен пипер и малко сол.

Поставя се на силен котлон да заври, след това се намалява температурата и се оставя да къкри за около 30-40 мин.

Свалят се от котлона.

В сух тиган се препича лъжицата брашно. Разбърква се с малко сос от чушките и се изсипва в тенджерата. Поставя се отново на котлон само да клокне. Посипва се наситнен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар