Коприва с ориз

02/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 849
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистената коприва и сложете да се бланшира за 10-тина минути в кипяща и подсолена вода. След това я изплакнете под студена вода и я отцедете.

Загрейте олио на око в тенджерата и запържете скълцаните лук и чесън. Добавете изплакнатия ориз и бъркайте. След като се запържи леко, долейте водата и оставете да ври.

След това добавете корпивата, бъркайте енергично и доварете ориза. Щом е готов, затворете под капак за 10-15 минути.

Поднесете корпивата с ориз със ситно накълцана лимонова кора.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар