Домашни гевречета

14/11/2019
"Хайде на гевречатата, взимайте, докато са топли и докато все още има "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 224
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното върху кухненския плот. Направете кладенче и сложете всички продукти за тестото.

Натрошете маята (ако искате, може да я разтворите предварително в прясното мляко).

Замесете меко тесто. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

Готовото тесто разделете на 10 равни част. Всяка топка разделете на две.

Направете два фитила, увийте ги един в друг и оформете геврече.

Постъпете по същия начин и с останалите топки.

Подредете гевреците в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Намажете с жълтъка, прясното мляко и олиото. Поръсете със захари сусам.

Оставете на топло да втасат още веднъж.

Загрейте фурната на 170 градуса и печетедомашните гевречета до готовност.

Извадете и оставете леко да изстинат.

Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен оранжев пластмасов поднос 34 см
4.87 лв.
Виж ››

Практичен пластмасов поднос в приятен оранжев цвят, който има широко приложение в домакинството.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна Петрова Иванова
Част от рецептата съм ползвала от "рецептурник за ресторанти".
0
0