Консервирани белени домати

Дора ЯнчеваДора ЯнчеваНовак
16/08/2013
"Цели белени домати с фин доматен сос - знаете ли колко вкусни манджи ще приготвите с тяхна помощ през зимата?"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 553
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 4 кг неголеми зрели и здрави
  • домати - 2 кг за соса
  • сол
  • захар - по желание 1 - 2 щипки на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете напълно здрави и зрели доматчета. Бланширайте ги за около 30-40 секунди в кипяща вода. Веднага ги обливайте със студена и ги обелете от външната люспа, която се отстранява вече лесно.

Двата килограма домати смелете на сок, овкусете го със сол и малко захар на вкус. Кипнете го и го оставете да се охлади до 80 градуса.

Подредете белените домати в буркани и долейте със сок, който при нужда се разрежда с вода, ако не достига за всички буркани.

Затворете бурканите и ги стерилизирайте за 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар