Печени агнешки ребърца и плешка

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
337
2k
722
1k
3
20/04/2020
"Сочно и крехко агнешко печено - чудна вечеря "
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 539
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 3 кг. ребърца и плешка
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 2 с.л. зеленчукова
  • мента - 3 - 4 листчета прясна
  • маточина - 3 - 4 листчета прясна
  • сол - 1 - 2 щипки
  • вода - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешкото месо.

Намажете го от всички страни с размекнато на стайна температура масло.

Смесете в купичка сухите подправки (червен пипер, черен пипер, зеленчуковата подправка, сол) и с тях натрийте месото.

Поставете агнешкото месо в дълбока тава и налейте вода.

Пуснете пресните листчета мента и маточина, които ще придадат приятен и свеж аромат на месото.

Покрийте и загънете хубаво тавата с фолио и я поставете в загрята фурна.

Печете на 180 градуса около 150 минути, след което махнете фолиото и печете агнешкото още 30 минути.

Така печените агнешки ребърца и плешка ще придобият отвън приятен червен загар, а отвътре месото ще бъде сочно и крехко.

Печените агнешки ребърца и плешка са готови.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар