Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Маймунски хляб с шоколад

Маймунски хляб с шоколад

Маймунски хляб с шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
08/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Пухкав маймунски хляб с шоколад - открадваме си момент на щастие"

Необходими Продукти

  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • мая - 1 пакет суха
  • захар - 4 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 550 - 600 г
  • за овалване
  • кафява захар - 200 г
  • канела - 1 ч.л. равна
  • млечен шоколад - 150 г с лешници
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в топла вода с лъжица захар и се оставя да бухне. Сипва се в купа, добавя се топло прясно мляко, останалата захар, сол, олио и яйцето.

Разбърква се добре с вилица и с брашното се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса 1 час на топло.

Разделя се на две части, оформят се два фитила и с нож се нарязва на малки парчета по 1-2 см.

Шоколадът се начупва на квадрати, а в купа се смесват кафява захар и канела.

С намазнени ръце се взима парче тесто, в средата се поставя парче шоколад и краищата се събират като вързопче да се оформи топче.

Маймунският хляб се овалва в канелената захар и се нарежда в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Оставя се да втаса още 20 минути и се пече в загрята фурна 170 градуса до златисто.

След 30 минути нашият сладък хляб, изважда се на решетка да се охлади, прехвърля се в чиния.

Да ви е сладко с този маймунски хляб с шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: