Млечен лимецов хляб в хлебопекарна

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
308
1k
947
321
4
11/01/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене335 мин.
Общо355 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чаша се сипва до половината хладка вода. Прибавя се захар 1 ч.л.

Разбърква се до стопяване на захарта, след което се прибавя маята.

Разбърква се и се оставя за 10 мин, за да шупне маята.

След като маята шупне, се изсипва в контейнера на хлебопекарна. Отгоре се сипва брашното от лимец.

Солта с останалата захар се разбърква с олиото и се прибавя към брашното.

Млякото се прибавя най-накрая.

Включва се на програма за Бял хляб.

След като хлябът от лимец се изпече, контейнерът се изважда от хлебопекарната, като не се оставя на режим подгряване.

Млечният лимецов хляб в хлебопекарна се изважда от контейнера 30 мин, след като се изпече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар