gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Тиквен пай с кокосов привкус

Тиквен пай с кокосов привкус

EvgeniaEvgenia
Чирак
4025910354
Тиквен пай с кокосов привкус
Снимка: Evgenia
1 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Да Ви е сладко с този тиквен пай с кокосов привкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от кокосовото брашно, смлените на брашно овесени ядки, содата бикарбонат, захарта, яйцето и разтопените предварително масла.

Ако тестото за пай Ви стане на трохи, добавете малко хладка вода.

Разстелете тестото в тава за пай (моята тава е с диаметър 28 см) върху хартия за печене с ръце. Сложете го в предварително загрята до 180 °C фурна да се запече малко, за около 10-15 минути.

През това време пасирайте тиквата. Разбийте яйцата със захарта.

Добавете прясното мляко с лъжицата нишесте в него към пасираната тиква, после и яйчената смес, ванилията, капките ром, карамфила, джинджифила, канелата и стафидите. Разбъркайте добре.

Извадете тестото от фурната и залейте с тиквената смес. Върнете във фурната и печете тиквения пай на 170 °C, около 40 минути или до златист загар.

Извадете, изчакайте да се охлади и поръсете с кокосовите стърготини.

По желание се поръсва и с пудра захар вкусният сладкиш с тиква.

Да Ви е сладко с този тиквен пай с кокосов привкус.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: