Начин на приготвяне
В брашното, което е добре да се пресее, сложих солта, а в топлата вода разтворих маята, сипах я веднага към брашното и добавих киселото мляко със содата и олиото. Бърках с лъжица.
Лепкавото тесто покрих с фолио и оставих да втаса до удвояване на обема.
След като това стана, премесих тестото с още малко брашно, разделих на 4 части и всяка част разточих на кора, която намазах обилно с меко масло и поръсих със сирене.
Навих и леко разтеглих рулото.
Навих на охлюв и сложих в тава, също така обилно намазана с масло.
Така постъпих със всички кори. Оставих за половин час да си почине.
След това намазах месеницата с масло и разбито яйце, поръсих със сусам и пекох на 180 градуса до готовност.
А малко преди края на печенето отгоре сложих мъничко настърган кашкавал.
Месеница със сирене за любителите на тутманици и питки със сирене.