Пържен Гаврос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пържен Гаврос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Чудно хрупкав и вкусен пържен гаврос>, който поднесох със резени лимон, пържени пресни картофки и хубаво бяло вино."

Необходими Продукти

  • гаврос - 500 г пресен
  • брашно - 3 с.л. пшенично
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките гаврос (или още наречени хамсия) може да направите по два начина:

- Ако са много малки, само почистете от вътрешностите и главите и оставете централата кост;

- Ако пък сред тях има по-големи, махнете централната кост, главата и вътрешностите и оставете двете филенца да се крепят на опашката.

Прикачила съм снимка как изглеждат.

Измийте и отцедете дребните рибки. Докато ги чистя, измиват поотделно всяка, а после отново премивам всички заедно.

Пригответе си в купичка двете брашна смесени със солта.

Овалвайте всеки гаврос във сухата панировка и пържете в загрятото на умерен към силен огън олио.

Когато пържената риба стане леко златиста, изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Чудно хрупкав и вкусен пържен гаврос, който поднесох със резени лимон, пържени пресни картофки и хубаво бяло вино.

Да ви е вкусно и Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: