Солени лимони по марокански

Марина НордМарина НордНовак1219
29/12/2014
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 319
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се измиват с четка и върху всеки лимон се правят разрези. В тях се слага от морската сол, като се притиска, за да влезе по-надълбоко.

Лимоните се редят в голям буркан, като се притискат един към друг, и се затварят.

След 4 дни се отцежда образувалият се сок. Той се смесва със солена вода в съотношение 1:1.

Лимоните трябва да са покрити с течност. Бурканът се затваря и се оставя в хладилника за 3 седмици.

Като подправка се използва само лимоновата кора, която служи за осоляване на ястия и им придава интересен вкус и аромат.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар