Пухкави милинки със суха мая

Цонка
Цонка
Новак
19/10/2015
"Меки като памук и толкова ароматни, че никой няма да ги изчака да изстинат - веднага ще ги нападнат "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 471
  • Преглеждания за месеца540
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топла вода заедно със захарта. След петнадесет минути получената смес се миксира със солта, брашното и маслото /2 с.л./.

Всички продукти се разбъркват и се замесва меко тесто. То се оставя двадесетина минути на стайна температура и след това се накъсва на 15 парчета.

Във всяко от тях се слага сирене и се завива на топче. Топчетата се нареждат плътно в намаслена и набрашнена тавичка и се поръсват с малко мазнина.

Слагат се в загрята фурна и се пекат. Петнадесет минути преди да бъдат извадени окончателно от печката, милинките се поливат със заливка от кисело мляко, разбити яйца и натрошено сирене. Връщат се обратно във фурната, за да се дозапекат.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Наталия
Наталия
06.10.2019 11:09
Здравейте,милинките се получиха много добре.Пак ще ги направя скоро.Единственото, което ще променя е,че ще деля тестото на повече от 15,според тавата.
0
0
Маша Трифонова
Здравейте, на колко градуса трябва да се постави фурната?
0
0
Нев
Нев
04.02.2018 14:52
Здравейте, тъй като съм начинаеща в готвенето... интересува ме на колко градуса и колко време трябва да се пекат милинките?
Блгодаря предварително! :)
0
0