Варено-пържена леща с кълнове

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър162801012
20/11/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • леща - 1 пакет
  • кълнове - 200 г от броколи
  • червен лук - 2 глави
  • масло - 1 к.ч. слънчогледово
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри
  • копър
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и накисва във вода за 1 час. Кълновете се накисват във вода, подкислена с оцет. Лещата се вари до омекване в две води, прецежда се от течността и се оставя настрана.

Лукът се нарязва и се задушава в сгорещеното масло. Щом омекне, към него се добавят кълновете. Щом и те се сготвят, се слага лещата и се поръсва с подправките.

По желание се налива и малко вода. Ястието се оставя да покъкри на огъня още около 15 минути и се отстранява.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар