Начин на приготвяне
За тестото: Смесваме брашното със солта и към тях добавяме маслото нарязано на парчета.
Изсипваме всичко в купа на блендер или с помощта на пасатор го пасираме докато стане на трохи. Прибавяме студената вода и още малко пасираме. Готовото тесто, покрито с фолио, прибираме в хладилник за 30 мин.
След като извадим тестото го разточваме на кора, поставяме го в кръгла тава като наместваме краищата към стените ѝ.
За плънката: Изчистваме праза и го режем на тънки ленти. Разтапяме маслото и прибавяме праза и мащерката. Покриваме с капак и оставяме да се задуши за 10 мин. и го охлаждаме.
После добавяме настърганата кора от лимона и сока му, пармезана, сметаната, яйцето, разбъркваме докато всичко се поеме и накрая прибавяме нарязаното на кубчета сирене. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Изсипваме сместа върху кората, а отгоре слагаме разбитите с 1 с.л. вода жълтъци. Печем на 200 градуса за 20 мин, след което намаляваме на 180 градуса и печем за още 15 минути.