Начин на приготвяне
Изсипваме брашното в голяма купа. Добавяме размитата мая в топлото прясно мляко. Слагаме солта и захарта. Добавяме и водата, а след това и майонезата.
Разбъркваме с дървена бъркалка и замесваме тесто, което месим около 10-20 минути и след втасването разделяме на две части.
Разточваме ги с намазнени пръсти. По средата слагаме натрошено сирене, кашкавал и малко олио. Завиваме на хлабави рулца.
Завързваме краищата, като ги усукваме. Получената усуканица слагаме в подмазнен йенски съд или тава. Намазваме с жълтък и поръсваме със сусам или маково семе.
Усуканицата печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изпичането тутманикът се напръсква със студена вода и се завива с кърпа. Поднася се още топла.
Коментари