Хачапури по Тбилиски

13/06/2016
"Чак до Армения отскочихме, за да ви донесем автентична рецепта за Хачапури! Да ви е сладко "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 292
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към прясното мляко добавете 1 яйце, захарта, солта и олиото. Пресейте 2 ч.ч. брашно (едната чаша я оставяте за измесване), добавете содата, разбъркайте и прибавете млечната смес.

Омесете меко тесто, като посипвате от брашното (тестото не трябва да лепне много по ръцете, но и не трябва да е много твърдо, защото хачапурите ще станат жилави).

Покрийте готовото тесто с кърпа и го оставете да се отпусне. Настържете кашкавал на едро ренде, добавете едно яйце и размесете - плънката е готова.

Тестото оформете на руло. Нарежете рулото на 9 части. От всяко парче тесто оформете тънка питка. Сложете от плънката в центъра по 1-2 с.л.

Съберете краищата към центъра и слепете. Получената топка разточете отново, но не на много тънко и натискайте много силно. По желание може да намажете с жълтък.

Изпечете хачапурите в сгорещена фурна до златисто. Готовите хачапури намажете обилно с масло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар