Начин на приготвяне
Към прясното мляко добавете 1 яйце, захарта, солта и олиото.
Пресейте 2 ч.ч. брашно (едната чаша я оставяте за измесване), добавете содата, разбъркайте и прибавете млечната смес.
Омесете меко тесто, като посипвате от брашното (тестото не трябва да лепне много по ръцете, но и не трябва да е много твърдо, защото хачапурите ще станат жилави).
Покрийте готовото тесто с кърпа и го оставете да се отпусне. Настържете кашкавал на едро ренде, добавете едно яйце и размесете - плънката е готова.
Тестото оформете на руло. Нарежете рулото на 9 части. От всяко парче тесто оформете тънка питка. Сложете от плънката в центъра по 1-2 с.л.
Съберете краищата към центъра и слепете. Получената топка разточете отново, но не на много тънко и натискайте много силно. По желание може да намажете с жълтък.
Изпечете хачапурите в сгорещена фурна до златисто. Готовите хачапури намажете обилно с масло.
Хачапурите по Тбилиски са готови.