Бобена чорбичка

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Бобена чорбичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Понякога всичко, от което се нуждаете, е топла бобена чорбичка и филия хляб, останалото е суета"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г
  • вода - 1 л.
  • моркови - 1 бр. малък
  • лук - 1 малка глава кромид
  • пипер - 1/3
  • чубрица - 1/2 ч.л сух
  • джоджен - 1/2 ч.л сух
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • сол
  • олио - 50 мл.
  • домати - 1 малък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Има много рецепти за бобена чорбичка. Тази е класическа, според рецепта, която взаимствах от кулинарен сайт.

Бобът се почиства добре. Измива се. Бобът се кисне във вода за 1 нощ. След това отцеждаме водата и го измиваме пак. Слагаме измития боб в тенджера и го заливаме се с 1 литър вода. Вари се.

Отстраняваме след това с лъжица пяната, която се е образувала на повърхността.

Измиваме пипера, домата, моркова. Почистваме ги, като остъргваме моркова, на пипера отстраняваме семки, дръжка /нужен ни е 1/3 от него/, на домата му махаме кората.

Обелваме лука. Нарязваме зеленчуците на ситно.

Прибавяме олиото в тенджерата. Когато бобът е полуомекнал, прибавяме и зеленчуците без домата. Добавят се сухите подправки.

Варим бобената чорба. Следим дали е омекнал. Накрая, преди супата да е напълно готова, се добавят и доматите. Вече готова сервираме гореща с филия хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: