Мързеливи сарми в калпак

26/11/2016
"Не са мързеливи, а енергоспестяващи и времеспестяващи, и много, много вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 334
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За калпака
  • брашно - около 300 г
  • вода - 150 мл
  • мая - 15 г прясна
  • сол - 1 щипка
  • заха - 1 щипка
  • HOSSO - 1 с.л.
  • За плънката
  • кисела зелка - 1/2
  • кайма - 500 г
  • ориз - 100 г
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • HOSSO
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в хладка вода. В брашното направете кладенче и изсипете водата. Добавете солта, олиото и омесете меко тесто. Покрийте и оставете да втаса.

Нарежете киселото зеле на дребно и го сложете в загрято олио. Пържете дълго на слаб огън, като периодично разбърквате. Малко преди да е напълно готово сложете нарязания лук.

Зелето може и да го сварите, но на мен вкусът на пържено зеле ми харесва повече.

Щом зелето и лукът са готови, добавете каймата, ориза и подправките. Разбърквайте, докато каймата стане на трохи. Налейте около 200 мл гореща вода и варете до готовност на ориза.

Махнете от огъня и оставете да се охлади.

Намазнете форма за торта и разстелете втасалото тесто по дъното и стените, така че да излиза извън формата. Надупчете тестото на дъното с вилица и изсипете охладената смес. Излишното тесто прегънете навътре.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност на тестото - около 40 минути.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар