Маймунски хляб с шунка

13/01/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак13012371
"Казват, че работата е превърнала маймуните в хора, а ние сме сигурни, че това се дължи именно на яденето Прилагаме и вкусно доказателство "
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две ч.л. от брашното, вода, маята и захарта се разбъркват и оставят да втасат. След това добавяме 2 ч.л. олио, солта и содата. Тази смес слагаме към брашното, като гледаме да получим меко тесто и след това добавяме и останалото олио.

Слагаме в купа и оставяме, докато не удвои обема си. През това време приготвяме сместа, в която ще топим топките, смесваме олиото, ригана и шарената сол и разбъркваме.

И също си подготвяме шунката и кашкавала, като ги нарежем на малки парчета. Когато тестото е готово, откъсваме малки топки и във всяка топка слагаме от кашкавала и шунката, завъртаме, като вързопче, за да затворим дупката и потапяме в ароматното олио.

Готовите ги редим в предварително намазана с олио кексова форма, като ги редим на два реда. Като свършим, ги оставяме отново да втасат, докато тестото удвои обема си.

Когато е готово, го слагаме да се пече на 200 градуса до златист цвят. Малко като изстине, го махаме от формата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар