Зелен фасул по индийски

19/02/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727174
"Знаете ли, че в Индийската кухня думата вкусно е синоним на постно? Опитайте тази яхния и ще видите защо "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 532
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 800 г (замразен)
  • вода - 1 литър
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кромид лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • кориандър - 1 ч.л. сухи семена
  • джинджифил - 1/2 ч.л. (на прах или настърган)
  • магданоз - 1 връзка или зелен кориандър
  • стерилизирани домати - 1 буркан
  • царевично нишесте - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера загряваме олиото и слагаме семената кориандър, нарязаните на ситно кромид лук и моркови. След като се задушат, добавяме брашното и червения пипер, разбъркваме и слагаме зеления фасул, джинджифила и след като се запържат, заливаме с 1 литър гореща вода.

Посоляваме. След като поври 15 - 20 минути, добавяме разбитото в малко хладка вода царевично нишесте и пасираните домати.

Оставя се да заври и след 20 минути овкусяваме с пресования чесън и нарязания на ситно кориандър или магданоз.

Ястието може да се сервира топло веднага или по-късно вече охладено.

По желание гарнирайте с люти чушлета.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар