Начин на приготвяне
Обелваме тиквичките, махаме семената и ги нарязваме на кубченца. Доматите обелваме и също нарязваме на дребни кубчета.
Наситняваме лука и чесъна. В сгорещеното олио запържваме тиквичките за кратко колкото да станат леко златисти , след което ги прехвърляме в друг съд. В същата мазнина запържваме първо лука, след това за кратко чесъна, после лютия пипер или наситнената люта чушка.
Слагаме сладкия червен пипер, запържваме за кратко, след което прибавяме нарязаните домати.
Връщаме тиквичките, поръсваме с черен пипер , посоляваме на вкус и доливаме вода. Оставяме да къкри докато се посгъсти.
Малко преди да махнем от котлона в ястието, разбъркваме 1-2 супени лъжици заквасена сметана и настърган кашкавал на вкус. Добавяме магданоза и оставяме да покъкри още около 2-3 минутки.
Сервирайте с натрошено сирене, препечено хлебче и тараторче!