Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена маринована ципура

Пържена маринована ципура

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Пържена маринована ципура
Снимка: Dora Grozeva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ако не можете да отидете до морето, донесете морето при вас"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • сол - 4 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На всяка изчистената ципура се правят през гърба по 3-4 прореза.

Рибите се поръсват със сол и смлян черен пипер отвън и отвътре и се слагат в тавичка.

Напръскват се с две лъжици зехтин и се заливат с една кафена чашка бяло вино.

Така рибите се оставят да престоят в маринатата за около 30 минути.

Олиото се загрява за пържене. Всяка риба се овалва във фино царевично брашно.

Рибата се пържи равномерно до зачервяване от двете страни.

Пържената маринована ципура е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: