Шарен боб с ориз

02/12/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 661
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • шарен боб - 500 г (може и обикновен)
  • ориз - 300 г (бял)
  • лук - 2 средно големи глави
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чарвен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва предварително. Бобът се вари, като се сменя водата 1-2 пъти (може и повече). Изчистваме и нарязваме 1 глава лук.

В тенджера слагаме боба, нарязаната глава лук, сол и олио.

След като сварим боба, слагаме да запържим ориза в друга тенджера, като слагаме и другата глава лук.

Постепенно добавяме и боба и останалите подправки.

Накрая слагаме всичко тава, добавяме и 300 мл бульон от боба, който сме отдели ли при варенето.

Всичко се пече в предварително загрята фурна на 320 градуса за 60 мин.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар