Хляб Лаваш със Сирене

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114877
22/04/2018
"Назаем от Арменската кухня за нашите приятели-лакомници - хляб лаваш със сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 719
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • лаваш - 1 кора (тънък арменски хляб без мая)
  • сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л. меко
  • подправки - свежи копър, магданоз, нарязани по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтелете кората на повърхността, на която ще работите (кората е с дължина около 65 см. и ширина 35 см.). Разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене.

Разбъркайте хубаво и добавете и заквасената сметана и подправките по желание.

Намажете кората много тънко с маслото и разстелете отгоре готовата плънка.

Навийте на стегнато руло. Нарежете на кръгчета с дебелина около 2-3 см. Подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Запечете за около 15-20 минути в загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар