Начин на приготвяне
Измийте и сварете месото, докато започне да се къса, в подсолена на вкус студена вода заедно с дафиновите листа и зърната черен пипер.
Извадете пилешкото да се охлади, а бульона запазете и прецедете от подправките. Отделете месото от кокалите и го нарежете на кубчета.
Нарежете домата на кубчета, лука и магданоза - на ситно.
В тава загрейте олиото и запържете лука заедно с много добре измития (в няколко води до чиста вода) и прецеден ориз до стъклен цвят.
Добавете 1.2 л (1 ориз : 3 вода) от пилешкия бульон, в който се е варило месото, варите, докато набъбне леко оризът (наполовина).
Добавете кубчетата месо, домат, зеленчуците и нарязания магданоз, разбъркайте внимателно.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до цялостно изпаряване на водата.
Преди сервиране поднесете с резенче лимон и поръсено с смлян черен пипер.