Ориз по Кочански

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ориз по Кочански
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Обещаваме, че ще е вкусно, а вие обещайте да си запишете рецептата за ароматен ориз по Кочански"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг с кокал
  • ориз - 400 г
  • олио - 100 мл
  • домати - 1 бр. голям
  • зеленчуци микс - 200 г замразени (червена чушка, царевица, морков, зелен боб, грах)
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 15 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете месото, докато започне да се къса, в подсолена на вкус студена вода заедно с дафиновите листа и зърната черен пипер.

Извадете пилешкото да се охлади, а бульона запазете и прецедете от подправките. Отделете месото от кокалите и го нарежете на кубчета.

Нарежете домата на кубчета, лука и магданоза - на ситно.

В тава загрейте олиото и запържете лука заедно с много добре измития (в няколко води до чиста вода) и прецеден ориз до стъклен цвят.

Добавете 1.2 л (1 ориз : 3 вода) от пилешкия бульон, в който се е варило месото, варите, докато набъбне леко оризът (наполовина).

Добавете кубчетата месо, домат, зеленчуците и нарязания магданоз, разбъркайте внимателно.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до цялостно изпаряване на водата.

Преди сервиране поднесете с резенче лимон и поръсено с смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: