Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Колко дебела ще стане заливката зависи естествено и от това, колко голяма е тавата, в която ще приготвите мусаката.
Проблемът при тази заливка е не колко е дебела, а това че става суха и прилича по консистенция по-скоро на сладкиш отколкото на заливка за мусака - просто ѝ липсва сочност. Затова няма да я правя повече.
25.03.2024 09:15
Yordanka Vasileva
Yordanka Vasileva
В къщи всички обожаваме мусака и то точно с такава дебела и плътна заливка. Докато се науча да я правя , видях голям зор :)
Благодаря за рецептата. Ще опътам и по твоя начин.
15.08.2023 21:19
2
Анонимен
Анонимен
това не е баш класическата заливка за мусака, но става
25.04.2023 12:32
1
2
Анонимен
Анонимен
Аз ако правя такава дебела заливка наще няма да ядат като гледам заливката е по дебела от картофите.
27.02.2023 23:09
8
5
Анонимен
Анонимен
Аз също запържвам брашното,след което добавям прясно мляко 500мл.,оставям да се сгъсти и свалям от котлона.След като изстине добавям 4-5 яйца разбивам хубаво да се получи еднородна смес и добавям около 300г.нарендан кашкавал,разбърквам и заливам мусаката
15.02.2023 23:52
13
2
Анонимен
Анонимен
Правя заливка със същите продукти , но като запържа брашното сипвам студено прясно мляко и бъркам, докато стане гъст крем. Свалям от котлона да се охлади и добавям кофичка кис. мляко и 4 яйца, заливам мусаката и запичам във фурната.
Може да пробвам и вашия вариянт, изглежда доста апетитно.
10.01.2023 14:29
14
3
Потребител#257679
Потребител#257679
И още нещо: заливката не се сипва веднага в/у врялата мусака, а се оставя(мусаката) малко да си почине, около десетина минути...
24.07.2020 19:55
5
2
Потребител#257679
Потребител#257679
Хубаво...Само не разбрах като се смесят белтъците на пяна с останалите продукти,к'во се прави после...Яде се с лъжицата ли...Че довършете си рецептата де!
24.07.2020 19:48
5
2
Красимир Маринов
Красимир Маринов
Колко картофи, лук и моркови се слагат ?
21.03.2020 07:39
1
6
1
Покажи всички подкоментари
Потребител#228855
Потребител#228855
Ще го тествам на палачинка. Валентина е права, липсва набухвател, за бърза термична обработка. Бакпулвер, сода бикарбонат.
03.09.2019 16:39
3
3
Valentina Peneva-Grozeva
Valentina Peneva-Grozeva
Би трябвало да се сложи и сода за хляб заради киселото мляко! А ако заливката ви се струва дебела,намалете количеството и или вземете по-голяма тава за мусаката
26.06.2019 09:50
10
6
Grace404
Grace404
Zalivkata e po-debela ot musakata. Sorry, no go! :(
23.03.2019 17:13
14
6
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Браво!Чудесна рецепта,която нямам търпение да пробвам.Когато видях заглавието си помислих,че е поредната обикновена рецепта ,но с гръмко име .Обаче като се заточетох видях че не така.Заинтригуван съм.
11.02.2018 23:28
35
2