Пълнени чушки с кайма и ориз

29/10/2013
Avrorот AvrorНовак
"Вадете големите чинии, защото тези уникални пълнени чушки не бива да се сервират в малки "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 863
  • Преглеждания за месеца507
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загряваме мазнина и запържваме до златисто нарязаните на ситно лук, чесън, моркови и чушката. Слагаме каймата да се запържи. Прибавяме ориза. Прибавяме червен пипер и доматено пюре, овкусяваме със сол, чубрица и магданоз.

Махаме семките от чушките (избушваме ги) и ги пълним с готовата плънка. Подреждаме чушките в тавичка и заливаме с топла вода, колкото да ги покрие до половина.

Печем пълнените чушки около 40-45 минути във фурна, загрята на 180 градуса.

Приготвяне на соса:
Разбиваме яйца с кисело мляко и добавяме брашно. Наливаме бульона от печените чушки при яйчената смес, като разбъркваме непрекъснато.

Сервираме чушките заляти с няколко лъжици от соса.подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Albena Angelova
Albena Angelova
11.07.2016 19:33
харесва ми тази рецепта, пробвах я и станаха чудесни чушките :)
4
0
Илияна Димова
Дали ще се получи да залеем чушките със сосчето и малко да запечем във фурната
3
0
стеф
стеф
01.09.2015 20:04
Как разбърквате непрекъснато!!?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв