Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с гъби и моркови

Киш с гъби и моркови

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Киш с гъби и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето нещо, което много ще ви хареса още от първата хапка"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • За плънката
  • гъби - 200 г по избор
  • сирене - 200 г
  • моркови - 2 големи или 3 по - малки
  • чушки - 1 печена червена
  • кашкавал - 100 г
  • чубрица
  • риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме хубаво продуктите за тестото и го замесваме, докато стане гладко. Оставяме за половин час в хладилник, след което изваждаме и разточваме, така че тестото да покрие не само дъното на тавата, но и страните ѝ.

Слагаме в загрята на 180 градуса фурна, като в средата поставям нещо тежко, за да не се надигне при печенето. Когато се изпече, се изважда от фурната и започвам с плънката.

Всички зеленчуци се мият хубаво и се белят. Гъбите и моркова режем на средно големи парчета и слагаме в тиган с мазнина, да се задушат за няколко минути, докато омекнат.

Чушката също режем и я прибавяме към тях. Слагаме и подправките и сиренето и разбъркваме добре.

Слагаме плънката върху изпечения блат като най-отгоре рендосваме кашкавал. Пече се 10-15 минути и е готов за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Един Киш трябва да има много сметана и яйца в плънката си. Сиренето ако е българско - абсурд. Трябва хубаво твърдо сирене. Примерно Пармезан и то на количество . Аромати като чубрица и риган - абсурд. В едно хубаво маслено тесто никога не се слагат яйца, а само е от брашно, сол, студено масло и ледена вода. Това трябва да се нарича ... маслено тесто със зеленчукова плънка по български. Няма лошо, но не е Киш.
31.05.2016 10:21
1