Агнешко с ориз и зелении

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач208713882
30/08/2016
"Има ли по-вкусен начин за приготвяне на агнешко месо, защото ние не можем да се сетим за такъв! Да ви е сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 587
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1.5 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • растително масло - 3 с.л.
  • лапад - 1 връзка /около 300 г/
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • сухи чушки - 1 червена
  • джоджен - 1 връзка или 3ч.л. сух
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 2 зърна
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции и се залива с подсолена вода в тенджера под налягане. Прибавят се черният пипер, дафиновият лист, зърната бахар и чесъна. Оставя се да фъска 50 мин.

Месото се изважда, а бульонът се прецежда.

В маслото се задушават ситно нарязаните морков и чушка. Прибавят се добре изчистените и нарязани зелен лук, лапад и джоджен. Добавя се оризът.

Наливат се 4 ч.ч. бульон и всичко заедно с месото се прехвърля в тавичка.

Пече се във фурната на 180 градуса около 40 мин.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар