Кюфтета от червена леща и нахут

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
858
2
10/05/2020
"Чудни кюфтета от червена леща и нахут "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо659
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме червената леща с 1 ч.ч. вряща подсолена вода, заедно с нарязаните на ситно лук и чесън и настъргания фино – пресен корен джинджифил (измит и обелен). Варим в тенджерка, захлупена с капак, докато омекне, и добавяме още около 1/3 ч.ч., за да се досвари варивото.

Когато се изпари излишната вода, сваляме от котлона и разбъркваме с нахута (стерилизиран, от буркан), магданоза (нарязан на много ситно), содата, и подправките на вкус – хималайска сол, кимион, куркума, гарам масала, черен и червен пипер.

Намачкваме сместа с ръчен пасатор, докато се получи едросмляно пюре. Добавяме шарлана и сгъстяваме с царевичното фино брашно.

От полученото тесто оформяме средни веган кюфтенца и ги пържим с малко шарлан в загрят тиган с незалепващо керамично покритие. След като позлатеят, обръщаме внимателно, за да придобият златна коричка и от другата страна. Получават се около 15-16 бр. зеленчукови кюфтета.

Поднасяме кюфтетата от нахут топли и ароматни, по желание с тахини сос или млечна чеснова разядка.

Разкошни веган кюфтета от червена леща и нахут – пренасящи ни в Изтока с ориенталския си вкус и аромат!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар