Домашен бахур

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
22/11/2015
"Домашен деликатес за истински ценители!"
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 914
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бял дроб - 4.5 кг. свински
  • свинско месо - 4 кг. или месо от свински глави
  • праз - 2 кг
  • ориз - 300 г
  • чубрица - 200 г
  • люти чушки - 200 г
  • сол - 200 г
  • свински черва - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът накълцваме на ситно със сатъра. Към него прибавяме месото, също нарязано на ситно.

Измиваме и почистваме ориза и праза, режем на ситно и добавяме към месата.

Прибавяме чубрицата, солта и лютите чушки. Всичко омесваме добре.

Измиваме свинските черва и започваме да ги пълним внимателно със сместа.

Слагане в тенджера с вода и варим до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Георгиева
Само бял дроб и шарено месо се слага + подправките, черен не. Но в някой край на България може и да слагат.
1
0
Албена Асенова
А черен дроб,не се ли слага?
1
1
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
02.07.2016 09:40
Да има кой да ми направи!
1
0