Италиански хляб със семена и ядки

27/09/2017
"Толкова неустоимо ароматен, че гарантирано ще бъде изяден още преди да изстине "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Затоплете леко водата и разтворете в нея захарта, маята и 2 с.л. брашно. Покрийте с кърпа и оставете да шупне за 7-8 минути.

2. Накълцайте с нож тиквеното семе и орехите.

3. В дълбока купа пресейте брашното и направете кладенче, в което сипете зехтина, оцета, солта, всички ядки и семена (заделяйки малко за поръсване накрая) и втасалата мая.

4. Замесете нелепнещо тесто и го оформете на топка. Поръсете с малко брашно и поставете в намазнена кръгла тавичка с диаметър 22 см, за да добие типичната за италианския хляб кръгла форма.

5. Покрийте с алуминиево фолио и оставете да втаса и удвои обема си за около час и половина.

6. Поръсете хляба със заделените семена, поставете в студена фурна и включете на 180 градуса долен реотан с вентилатор.

7. Печете 35 минути и пробвайте с дървена клечка, ако тя излиза чиста и суха, хлябът е добре изпечен. Извадете го от фурната, напръскайте с вода и намажете с маслото (за да не падат семената от повърхността му, може само да поставите парченца от него и то само ще се разтопи от топлината.

8. Покрийте с чиста кърпа и изчакайте леко да изстине, преди да консумирате, ако успеете да устоите на изкусителния му аромат.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар