Аз я правя със сърми от долу и после слагам месата пилешко свинско и наденица
24.12.2024 19:01
1
Анонимен
Не ми харесва съчетанието на месата
30.12.2023 20:07
3
Анонимен
100 градуса е абсурд... Освен ако не печеш 15 часа... Нещо куца тук. Попресилили сме се с бавнопеченето?...
От опит коментирам - току-що опитах след 6 часа на 100 градуса - не е сурово, но не е и готово... блудкаж някакъв. Нещо не е наред с тази рецепта...
24.02.2023 21:17
8
1
3
Анонимен
Точно така е на 100градуса крем карамел ще правят
22.12.2024 14:29
1
Анонимен
Проверете си фурната!
01.08.2023 12:01
Rositsa Ivanova
Важното е, след като я изпечете спрямо вашата фурна и представа, да е вкусна :)
14.03.2023 18:07
1
Анонимен
Направих я по рецептата,с изключение на това че като завря я намалих на 150 градуса за 4 часа,стана наистина невероятна!?
28.12.2022 19:20
11
2
Анонимен
Това беше най-несполучливото ми ястие.
12.03.2022 17:15
3
3
Анонимен
Опитах да следвам вашата рецепта и за моя изненада и на моите гости след 8 часа сме гладни за нищо не става
31.12.2021 00:16
4
1
Eli Kapitanova
Всяка Коледа я правя така но всяко месо увивам в зеле и нареждам до изпълваме на гювечето,а най-отгоре слагам наденицата,но вино не слагам защото слагам от сока на зелето.Получава се много вкусно.
18.11.2019 18:12
9
2
Петя
Съблазнително изглежда -изкушава те да я направиш!
28.12.2018 18:34
3
2
Stefka Petkova
Вкусно изглежда!
21.12.2018 14:21
5
3
Зорница Христова Михова
Стана чудесна капама!Комбиацията от различни видове меса се допълва чудесно!
25.11.2018 02:20
8
3
Таня Арабаджийска
Рецепти за капама има различни, аз също съм публикувала моя авторска рецепта, не е задължително да се прави точно както в Банско например. Това предложение много ми хареса!
27.02.2018 15:24
9
4
Потребител#202427
Стана страхотна капама! Малко с печенето се узорих, отиде 10 часа. Спазих предписаниета както е в рецептата, но явно фурната ми е слаба. Наложи се още два часа на 200 градуса. Чакането си заслужаваше.
02.12.2017 13:08
7
1
Sevdalina Irikova
Бих дала и 10 точки за това ястие точно, защото е авторско. Какво би се получило, ако се използва и представя една и съща рецепта?!? Би ми било отегчително, особено както някои преписват дословно от книжките (които следователно нямат и снимки!!!), скучно! Креативността е талант и не на последно място е важен вкусът на семейството. Никога няма да приготвя ястие, по точната рецепта, ако любимите ми хора няма да опитат. Тук не работим по определен рецептурник, а предлагаме различни вариации и интерпретации, които разширяват и иноватират не само българската, но и интернационална кухня. Отърсете се от стериотипите и бъдете солидарни с идентичният вкус и кухнята на всеки участник!!! Поздрави!
29.11.2017 07:56
29
9
Йорданка Стоянова
В капамата не се слага никога чесън ,червен пипер и зелева чорба,също и бахар.Ако трябва да бъда точна киселото зеле се изтисква и никаква вода,а това ,което ни предлагате прилича на нещо друго,но не и капама,както я правят в Банско.Също така се слага кървавица,а не това,което сте написали.
18.11.2016 16:37
30
34
4
Анонимен
Точно така.
22.12.2023 16:36
Калинов
В заглавието е написано "Моята капама" а не капамата от банско или тен подобни,четете малко преди да коментирате
22.12.2016 13:38
47
3
Снежана
След като има ориз, нормално е да има течност :) И не само в Банско правят капама, нали?
19.12.2016 14:36
25
2
Сия Рибагина
Здравейте, Йорданка, благодаря ви за пояснението. Никъде не съм написала, че капамата ми е автентичната Банска рецепта, ястието е моя интерпретация както съм и написала в заглавието. Тук в София за съжаление нямаме възможност за набавяне на автентичните съставки за Банска капама, затова съм посочила сходни продукти. Относно оригиналната рецепта много хора биха дали различни съставки, просто защото по-голямата част от хората я приготвят по различен начин. Аз лично съм опитвала капама при три мои посещения в Банско и региона и тогава тя беше приготвена по три различни начина. Относно кървавицата съм обяснила като бележка, че ако някой има възможност и харесва вкусът и да си я ползва. Чесъна и зелевия сок(чорба) присъстваха и в трите капами, които бях опитвала там и последно в края на рецептата съм написала, че за автентичен вкус на ястието най- добре е да се посети региона на Банско. Бих се радвала да направите и да споделите точно как се прави, а аз ви гарантирам че следващия път ще опитам и приготвя вашата рецепта.
Поздрави!
18.11.2016 17:53
70
2
marcheva14
Другарки, мили, много рано извадихте новогодишните ястия.....ха,ха Днес се препичах още на слънце, не си помислям и за Нова година.
Чудна е! Точно така я обичам, отгоре да е препечена, само чесънчето ще го отстраня, хич не си падам по него, с една глава чесън изкарвам цялата зима.
Когато пуснат тема "Ястия за Нова година" ще те питам какво ще ни предложиш,.... мммда.
Гласувам високо! Браво!
PS аз обичам така да си се закачам с колежките, ти не би се разсърдила, нали..???
15.10.2016 22:32
16
6
1
Сия Рибагина
хахах, Миме, бъди сигурна, че винаги имам какво да предложа, а за новогодишните ястия ще съм с торба изненади :)) Благодаря ти, това ястие наистина си заслужава да бъде опитано, чесънчето не го пропускай, не се усеща, придава лек аромат :)
От опит коментирам - току-що опитах след 6 часа на 100 градуса - не е сурово, но не е и готово... блудкаж някакъв. Нещо не е наред с тази рецепта...
Поздрави!
Чудна е! Точно така я обичам, отгоре да е препечена, само чесънчето ще го отстраня, хич не си падам по него, с една глава чесън изкарвам цялата зима.
Когато пуснат тема "Ястия за Нова година" ще те питам какво ще ни предложиш,.... мммда.
Гласувам високо! Браво!
PS аз обичам така да си се закачам с колежките, ти не би се разсърдила, нали..???